el far.cat

Una ciutat pensada per la ciutadania

Jueves, 02 de Junio de 2022

MIGUEL COMINO. Alcalde de Sant Vicenç dels Horts

Una de les satisfaccions de ser alcalde de la teva ciutat és veure com els projectes que has dissenyat a poc a poc es van fent realitat pel gaudi de la ciutadania. Aquest és el cas de les obres imminents de les escales mecàniques del carrer de Benicarló de Sant Vicenç dels Horts en la seva primera fase. Aquest projecte, amb el qual treballem des d’abans de l’inici del mandat, forma part de la decisió global de relligar la zona més muntanyosa de Sant Vicenç dels Horts, en aquest cas el barri de Sant Josep, amb la part més baixa i més comercial com pot ser el barri de Can Ros.


Les obres, que òbviament seran molestes durant un temps pels veïns i veïnes significaran un salt per al conjunt de la població. Per una banda, al barri de Sant Josep hi ha veïns i veïnes d’avançada edat que tenen dificultats de mobilitat i que l’accés mecànic els facilitarà i molt la seva pròpia autonomia a l’hora d’anar a comprar a la zona comercial o fins i tot per poder passejar en un futur immediat pel nou parc del Molí dels Frares en el qual estem treballant la licitació.


Si bé ara es fa el primer tram, el més pròxim a les línies del ferrocarril, en el proper mandat es preveu poder fer el segon tram per completar el projecte. A més, ja hem demanat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que projecti un pas soterrat just a l’altura del carrer Puigmal. Es tracta de la sortida natural i directe per unir Sant Josep i can Ros des del carrer Benicarló. Tot plegat té un objectiu: posar la ciutat al servei de la ciutadania.