el far.cat

Sant Vicenç dels Horts fa un salt qualitatiu en educació

Jueves, 17 de Febrero de 2022

MIGUEL COMINO. Alcalde de Sant Vicenç dels Horts

Educar és la base de la societat. Una societat sense una bona formació acadèmica mai pot estar a primera línia. Catalunya i Espanya tenen una bona formació educativa i una gran qualitat en el sistema d’ensenyament. I això és perfectament extrapolable a Sant Vicenç dels Horts en cadascuna de les seves llars d’infants, escoles i instituts. Som una ciutat que aboca molt d’interès en l’educació tanta les aules com fora de les aules; perquè la formació dels nostres nens i nenes té una visió polièdrica i estem obligats a treballar-lo dins i fora de les aules.

Tenim les escoles preparades i equipades amb totes les necessitats. Tenim uns equips de mestres, personal de suport i professorat motivats per poder promoure l’educació a la nostra ciutat. A aquest punt s’hi suma la reducció de la ràtio que ha fet la Generalitat i que des de Sant Vicenç Horts vam ser capdavanters en reclamar-ho perquè volem una atenció més pròxima en l’escolaritat el segon cicle d’infantil i primària.

Des del govern de la ciutat estem fent una aposta clara i decidida per l’educació amb projectes especials com la formació en música i teatre integrat en l’aula i que permeten millorar en l’àmbit competencial. A aquest fet cal sumar el projecte edunatua, una iniciativa que permet completar la formació global, dins i fora de l’aula.


Sant Vicenç en definitiva està fent un salt qualitatiu en el seu sistema educatiu des del vessant més ampli per tal de tenir unes escoles i instituts adaptats a les necessitats de tots els nens i nenes de la ciutat i evitar així que hagin de marxar de la població. És per això que ara és el moment dels pares i mares, que triïn en la nostra gran i bona oferta, el millor centre per als seus fills i filles.