el far.cat

El PSC atorga els guardons del Premi per a la Igualtat Carme Chacón

Lunes, 14 de Marzo de 2022

A África Lorente i al sènior femení de l’Handbol Sant Vicenç

Africa Lorente, primera dona en ocupar la primera secretaria del PSC del Baix Llobregat, exdiputada al Parlament i exregidora a l’Ajuntament de Castelldefels, que va traspassar l’any 2020, i les jugadores del sènior femení de l’Handbol Sant Vicenç han estat guardonades aquest divendres, respectivament, amb el 3r i 4t Premi per a la Igualtat Carme Chacón que atorga l’agrupació socialista de Sant Vicenç dels Horts.


L’acte, que es va celebrar a l’Auditori Molí dels Frares de la ciutat baixllobregatina, va comptar amb la participació de la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; l’alcalde Miguel Comino i la mare i la germana de Carme Chacón.


Gay es va desfer en elogis cap a les figures de Chacón i Lorente: “Parlar d’igualtat és parlar de drets humans. La Carme i l’África van ser dues referents de la igualtat que van ajudar a accelerar la igualtat de gènere i la participació de les dones en tots els àmbits de la societat. Dues dones que van ser símbol de lluita, que van alçar la veu amb autèntica vocació de servei públic i que van treballar incansablement per a que les més joves avui puguin arribar on vulguin”.


Així mateix, la delegada del Govern a Catalunya va posar en valor la trajectòria de les jugadores de l’Handbol Sant Vicenç i “la seva aposta per a conciliar l’esport i l’educació”.


Per la seva part, Comino va aplaudir que s’hagin pogut celebrar els premis Carme Chacón a Sant Vicenç dels Horts després de dos anys, ja que això significa “haver pogut recuperar i reivindicar el seu llegat, el d’una dona que va revolucionar la política espanyola, que va fer grans passes endavant i que va trencar tots els sostres de vidre”“La Carme és un referent per a tots itotes nosaltres i la tenim molt present”, va afegir.


Sobre les premiades, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts va recordar queÁfrica Lorente va ser “una dona pionera i referent feminista” i que el sènior femení de l’Handbol Sant Vicenç “va certificar l’any passat una temporada extraordinària, tot quedant-se a les portes de l’ascens al divisió d’honor espanyola”.


Els dos ponents van coincidir en el fet que “només els governs feministes poden frenar el masclisme” i que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts «està impulsant polítiques d’igualtat i de promoció de les dones, però també polítiques destinades a la protecció de les dones que puguin estar patint algun tipus deviolència masclista”.


L’agrupació socialista de Sant Vicenç s’ha emplaçat a continuar l’any vinent amb el premi tot cercant dos objectius: reconèixer accions, polítiques o trajectòries relaciones amb la igualtat entre dones i homes i seguir reivindicant la figura de Carme Chacón i tot el que ella representa.